CAS u ponedjeljak objavljuje odluku o slučaju Kamile Valijeve

12.02.2022.

13:23

Autor: I.L./HRT/Hina

Kamila Valijeva

Kamila Valijeva

Foto: Aleksandra Szmigiel / REUTERS

Sportski arbitražni sud (CAS) donijet će u ponedjeljak odluku o suspenziji za mladu rusku klizačicu Kamilu Valijevu.

Vijeće od tri suca će u nedjelju zasjedati iza zatvorenih vratar kako bi donijelo odluku može li Valijeva nastaviti natjecanje na ZOI u Pekingu. To će biti manje od 24 sata prije početka natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji u umjetničkom klizanju.


Petnaestogodišnja Valijeva, koja je osvojila zlato u ekipnom nastupu u Pekingu, bila je pozitivna na zabranjenu tvar trimetazidin u uzorku uzetom 25. prosinca na ruskom prvenstvu. 


Dan poslije ekipnog natjecanja i nekoliko sati prije svečanosti dodjele medalja laboratorij u Stockholmu je objavio da je Valijeva bila pozitivna na trimetazidin, koji je na popisu zabranjenih tvari od 2014. godine zbog čega je i svečanost dodjele odgođena. 


Ruska antidopinška agencija (RUSADA) je najprije privremeno suspendirala Valijevu, ali se ona žalila i njena je žalba prihvaćena zbog čega se može natjecati i trenirati u Pekingu što je i napravila u subotu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!