10:44 / 14.02.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Biatlonka Tandrevold nakon kolapsa odlazi kući

Ingrid Landmark Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold neće više nastupati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nakon što je u nedjeljnoj dohvatnoj utrci doživjela potpuni kolaps u posljednjem kilometru i odmah po ulasku u cilj trebala liječničku pomoć.

Za 25-godišnjakinju koja je u prošlosti već imala problema sa srcem to znači da neće imati priliku pomoći svojim kolegicama iz reprezentacije u srijedu, kad je u Zhangjiakouu na rasporedu utrka ženskih štafeta, u kojoj su Norvežanke glavne favoritkinje za zlato.

- Odlazim u Norevšku, jer mi daljni nastup na ovim Igrama nije dopušten, izjavila je Tandrevold na konferenciji za medije u ponedjeljak.

- Željela sam nastupiti. Nema toga što želim više od nastupa u štafeti s mojim kolegicama iz najbolje reprezentacije, ali zdravlje je važnije. Ovo je teška odluka, ali još uvijek mi je samo 25 i nadam se da je preda mnom još mnogo godina u ovom sportu, rekla je Tandrevold koja još nema olimpijsku medalju, ali je bila dijelom norveške štafete koja je osvojila uzastopne naslove svjetskih prvakinja u posljednje tri godine.

U srijedu će je zamijeniti Karoline Knotten koja će se pridružiti Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff i Idi Lien.

- Sad se dobro osjećam. Mislim da sam išla preko granice u teškoj utrci i na velikoj nadmorskoj visini, a s obzirom na to da sam imala problema sa srcem u karijeri, moramo biti oprezni i napraviti dodatne pretrage, zaključila je 25-godišnja Norvežanka.

Liječnik norveške reprezentacije Lars Kolsrud je pojasnio cijelu situaciju.

- Odluka je liječnika da Ingrid ne smije više nastupiti. Želimo ju dovesti kući, odvesti na pregled i vidjeti što možemo napraviti kako se ovako nešto više ne bi ponovilo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!