Austriji zlato, Shiffrin završila Igre bez medalje: Nisam razočarana

20.02.2022.

08:03

Autor: K.L./Hina

Austrijska ekipa

Austrijska ekipa

Foto: Wolfgang Rattay / REUTERS

Austrijska mješovita ekipa u sastavu Katharina Huber, Katharina Liensberger, Katharina Truppe, Stefan Brennsteiner, Michael Matt i Johannes Strolz osvojila je zlato u ekipnom natjecanju alpskog skijanja na ZOI u Pekingu.

Austrija je osvojila zlato u mješovitoj ekipnoj paralelnoj disciplini alpskog skijanja, pobijedivši u finalu Njemačku, dok će Mikaela Shiffrin napustiti Olimpijske igre u Pekingu bez medalje nakon što su Sjedinjene Američke Države izgubile od Norveške u borbi za treće mjesto.

Utrke za zlatnu i brončanu medalju odlučile su kombiniranim vremenom nakon 2-2 u pobjedama.

Shiffrin, koja se natjecala u svih pet pojedinačnih disciplina, nadala se da će otići s barem medaljom iz ekipnog natjecanja, ali je izgubila tri uzastopne utrke jer je njezina ekipa završila kao četvrta.

Amerikanka nije uspjela završiti u tri od svojih pet pojedinačnih utrka na Igrama - veleslalomu, slalomu i kombinaciji - ali je rekla da je uživala u timskom natjecanju.

- Nisam razočarana. Imala sam puno razočaravajućih trenutaka na ovim Igrama, danas nije jedan od njih. Danas mi je čak najdraža uspomena iz Pekinga, rekla je novinarima.

Ekipno natjecanje u svom drugom izdanju nakon što je predstavljen u Pyeongchangu 2018., pomaknut je sa subote zbog vjetra, a vjetar je i dalje bio jak u nedjelju, a temperature ispod nule, dok su se skijaši su se skupili pod dekama u cilju.

U polufinalu je Austrija pobijedila Norvešku, dok je Njemačka bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država 3-1.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!