14:45 / 14.02.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Austrijancima ekipno zlato u skijaškim skokovima

Slavlje Austrijanaca nakon zlata u skijaškim skokovima

Slavlje Austrijanaca nakon zlata u skijaškim skokovima

Foto: Marko Djurica / REUTERS

Austrijska reprezentacija u skijaškim skokovima u sastavu Stefan Kraft, Daniel Huber, Jan Hoerl i Manuel Fettner osvojila je naslov olimpijskih pobjednika u momčadskom natjecanju na ZOI u Pekingu.

Nakon vrlo zanimljivog natjecanja Austrijanci su osvojili ukupno 942.7 bodova, 8.3 više od srebrnih Slovenaca Lovre Kosa, Cenea Prevca, Timija Zajca i Petera Prevca, odnosno 21.8 više od brončanih Nijemaca Constantina Schmida, Stephana Leyhea, Markusa Eisenbichlera i Karla Geigera.

Ključnim za pobjedu Austrijanaca pokazao se sjajan skok njihovog trećeg skakača Hoerla u drugoj seriji koji je doskočio na 137.5 metara, odnosno 11.5 metara duže od Slovenca Zajca pa je dotadašnji zaostatak od 8.2 bodova pretvoren u prednost od 4.7 bodova uoči posljednjih skakača.

A u posljednjoj seriji Fettner je bio za metar duži od Petera Prevca za treće austrijsko zlato u ovoj disciplini u povijesti na ZOI.

Dosada su Austrijanci slavili 2006. i 2010. godine.

Za Sloveniju je ovo treća medalja u momčadskim skokovima, nakon bronci 1988., tada pod zastavom SFRJ, te 2002. godine.

Nijemci su, pak, nastavili niz osvajanja medalja na ZOI, ovo im je četvrta u nizu, nakon srebra 2010., zlata 2014. i srebra 2018.

Do medalje su stigli preskočivši u posljednji trenutak branitelje naslova iz Pjongčanga Norvežane, koji su na kraju ostali četvrti sa 0.8 bodova iza Nijemaca.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!