"Srbija pod pritiskom gubi svoju kreativnost i snagu"

28.11.2022.

13:32

Autor: I.Ž.K./HRT/Qatara

Stipić analizirao utakmicu Kamerun - Srbija

Stipić analizirao utakmicu Kamerun - Srbija

Foto: REUTERS/HTV / Fotomontaža HRT

U nevjerojatnoj utakmici punoj preokreta Kamerun i Srbija odigrali su 3:3 u 2. kolu skupine G SP-a u Kataru. Kamerunci su poveli 1:0, Srbija je uzvratila s tri gola, a na kraju je rezultat bio 3:3. 

- Ovo je najpravedniji rezultat. Čini mi se da Srbija pod pritiskom gubi svoju kreativnost i snagu, a s druge strane imamo "divlji" Kamerun, rekao je u emisiji Qatara Tomislav Stipić, stručni analitičar HRT-a.

- Srbija je pretrčala šest kilometara više, kao da ih nešto progoni, kao da nešto 'moraju'. Ja bih ovaj rezultat spustio na realni nivo, Srbija ima još utakmicu sa Švicarskom i ako pobijedi, to je to, smatra Stipić.

- Očito su njihovi fizički kapaciteti pali, a vidi se na kakvim krhkim nogama je Srbija postavljena. Vode 3:1 i onda su izgubili balans da kontrolirano napadaju. Željeli su više, malo ih je ponijelo. Ne smije im se to dogoditi u ovako važnoj utakmici kao što je bila ova protiv Kameruna. Njima treba iskustvo igranja na velikim natjecanjima, izjavio je Stipić.

video thumb

Kamerunci su uoči utakmice promijenili vratara, umjesto prvog golmana Andrea Onane, u dvoboju sa Srbijom branio je Devis Epassy. Navodno je Onana udaljen iz reprezentacije zbog nediscipline.

- Kamerunska reprezentacija nema nikakvu strukturu, predsjednik Samuel Eto'o miješa se i u sportski i u organizacijski i financijski dio. Nisu jasno postavljeni parametri i malo je sve kaotično. Ne bi me čudilo da je odluka o Onani došla iz nekih drugih izvora, a ne od trenera, rekao je Stipić.

- U ovom nogometnom cirkusu jako je bitno ostati realan. Za ovu funkciju koju je on dobio, bitno je da bude umjeren i da ljudima kojima je dao poziciju, da im da i vjeru, smatra HRT-ov stručni analitičar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!