Predstavljena Al Rihla, službena lopta SP-a u Kataru

30.03.2022.

14:04

Autor: I.L./HRT/Hina

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Foto: fifg / Shutterstock.com

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas je u srijedu predstavio "Al Rihlu", službenu loptu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, objavljeno je na službenim stranicama FIFA-e. 

To je 14. uzastopna lopta koju je Adidas izradio za svjetsko nogometno prvenstvo i dizajnirana je da izdrži najveće brzine igre, budući da leti brže od bilo koje lopte u povijesti turnira.


- Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna službena lopta iz Adidasa u kojoj će uživati ​​zvijezde na vrhuncu karijere koje nastupaju na najvećoj svjetskoj pozornici u Kataru, kao i obični igrači posvuda, rekao je Jean-François Pathy, FIFA-in direktor marketinga. - Al Rihlino putovanje diljem svijeta predstavljat će nevjerojatan doseg FIFA Svjetskog prvenstva i pružiti obožavateljima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok uzbuđenje raste uoči velikog početka.

Prioritet pri izradi lopte bila je održivost, a ona je ujedno i prva koja je izrađena isključivo tintom i ljepilom na bazi vode. "Al Rihla" na arapskom znači putovanje, i inspirirana je "kulturom, arhitekturom, kultnim čamcima i zastavom Katara". 

Na predstavljanju službene lopte bit će prisutne bivše nogometne zvijezde poput Ikera Casillasa i Kake, a lopta će potom putovati u deset gradova diljem svijeta, uključujući između ostalog Dubai, Tokio, Mexico City i New York. Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održava se od 21. studenog do 18. prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!