Lekcija iz povijesti argentinskog nogometa Antona Samovojske

26.11.2022.

21:19

Autor: A.M./HRT

Anton Samovojska i Joško Jeličić

Anton Samovojska i Joško Jeličić

Foto: Qatara / HRT

Nakon ne baš dobrog prvog poluvremena dvoboja Argentine i Meksika Anton Samovojska i Joško Jeličić su se umjesto analizom zabavili lekcijom iz slavne povijesti argentinskog nogometa.  

- Ovakvu utakmicu može otvoriti samo neki zalutali metak ili dobar laksativ. Argentinski izbornik jedini što može je otići u svlačionicu, staviti ono što većina muškaraca ima iznad koljena i krenuti u riskantniju igru. To je to za ovaj dio utakmice, tu puštaj isječke, a Vojska i ja ćemo u spomen na Boga nogometa (Maradona, op.a.), odnosno na jučerašnju godišnjicu, malo zabaviti gledatelje, najavio je Joško Jeličić i krenuo u ispitivanje Antona Samovojske.


Vojska, sastav Argentine 1978.?, pitao je Jeličić.


- Kad meni netko kaže Argentina, ja odmah pomislim na lijep nogomet, ali danas ga ja ne vidim i onda moje misli sežu u te godine koje ti spominješ. 1978. godine nije bilo problema s tim hoće li to biti lijepa utakmica, rekao je Samovojska i nabrojao cijelu momčad Argentine iz tih godina.


Idemo odmah na 1986. godinu, strogo ispitivanje nastavio je Jeličić, a Samovojska, čini se, zna sve osim što ima male poteškoće s lijevim krilom te generacije.


Pogledajte cijeli video!  

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!