Katar u posljednji trenutak zabranio alkohol na stadionima!

18.11.2022.

12:24

Autor: A.M./HRT/Hina

Fan zona

Fan zona

Foto: Muath Freij / REUTERS

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva danas su službeno objavili da se na stadionima tijekom Svjetskog prvenstva neće prodavati alkohol!

- Nakon razgovora između predstavnika vlasti zemlje domaćina i FIFA-e, odlučeno je da se uklone prodajna mjesta za pivo s prostora oko stadiona i da se alkoholnapića prodaju u navijačkim zonama i ovlaštenim objektime, precizira se u priopćenju FIFA-e, u kojem se ipak ne navode razlozi za takvu odluku.


No kako pišu mediji, katarska kraljevska obitelj intervenirala je kod FIFA-e i samo 48 sati prije početka svjetske smotre promijenjena je odluka o prodaji piva na stadionima.


Fanovi će ipak moći konzumirati alkohol, ali samo u posebnim navijačkim zonama.


Nezgodno je to za službenog sponzora Svjetskog prvenstva Budweiser, koji je na svojem Twitteru objavio "Ovo je neugodno...", no zatim i obrisao poruku.

Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje.


Domaćin se zalagao za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njezin sponzor piva Budweiser tomu protivili.


Alkohol nije potpuno zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!