Kapetan Francuske odbio nositi traku duginih boja

15.11.2022.

09:22

Autor: HRT

Hugo Lloris

Hugo Lloris

Foto: /Benoit Tessier / REUTERS

Kapetan Francuske Hugo Lloris dao je do znanja kako ne planira nositi kapetansku traku duginih boja, koju će pojedini kapetani iz Europe nositi kao znak borbe protiv diskriminacije. 

Aktualni svjetski prvak bio je među osam europskih zemalja koje su se pridružile kampanji 'Jedna ljubav'. Ipak, kampanju koju su pokrenuli Nizozemci, više ne podržava Francuska: 


- Prije nego bilo što započnemo treba nam odobrenje FIFA-e, dogovor s francuskim savezom. Naravno, ja imam i svoje osobno mišljenje, a ono je dosta slično mišljenju predsjednika Francuskog nogometnog saveza, rekao je Lloris. 


Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noël Le Graët ranije je izjavio kako bi volio da Lloris ne nosi traku s duginim bojama.


- U nas u Francuskoj, kada god ugostimo neke strance, tražimo od njih da poštuju naša pravila i kulturu, tako ćemo se i mi ponašati u Kataru. Mogu se slagati ili ne slagati s njihovim idejama, ali moramo pokazati poštovanje, zakključio je Lloris.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!