"Dva lutka pogurala Belgiju"

23.11.2022.

21:45

Autor: HRT/QATARA

Sudac susreta Belgija - Kanada Janny Sikazwe

Sudac susreta Belgija - Kanada Janny Sikazwe

Foto: Matthew Childs / REUTERS

- Belgija ni kriva ni dužna vodi 1:0, uz pomoć ova dva lutka iz Venecuele i Zambije, rekao je Joško Jeličić na poluvremenu utakmice između Belgije i Kanade u skupini F na Svjetskom prvenstvu.

- Glavni sudac Sikazwe i Soto iz Venezuele u VAR sobi, ja očekujem da će već na poluvremenu krenuti svojim kući. Čak dva čista kaznena udarca nisu svirana za reprezentaciju Kanade. Gdje je pomoćni mahao zaleđe koje je bilo odigrano od igrača Belgije i ovo kad Witsel gazi Buchanana. Gledao sam Kanadu dvaput i nemam pravi uvid u njihovu vrijednost dok se ne sučele s europskom ekipom. Ovo što sam sad vidio, dosta sam zabrinut. Taktički su fleksibilni, fascinira me kako idu u pritisak, kao funkcioniraju visoko. Jedna moderna, nevjerojatno fizički snažna momčad. Očekujem stalno kad će puknuti. Vidim da se Belgija muči. Ovo je 45 minuta najkvalitetnijeg modernog nogometa na prvenstvu, dodao je Jeličić pa prokomentirao Courtoisa koji je obranio udarac Alphonsa Daviesa s bijele točke u 10. minuti.  


- Kad imaš najboljeg vratara na svijetu i možda ponajboljeg igrača De Bruynea uvijek možeš očekivati takav moment. Nisam očekivao da će se promijeniti uloge na terenu. Iskreno, malo sam zabrinut zbog onog što nas čeka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!