Ivković: Ako je Maradona 'mali zeleni' onda je Messi 'malo veći zeleni'

18.12.2022.

22:17

Autor: HRT/QATARA

Tomislav Ivković

Tomislav Ivković

Foto: HRT / HTV

Danas smo nakon mjesec dana nogometnog spektakla u Kataru dobili pobjednika Svjetskog prvenstva. Argentina je u apsolutnom spektaklu srušila Francusku u drami jedanaesteraca te osvojila svoj prvi naslov od davne 1986. godine. Analizu utakmice napravili su Tomislav Ivković i Marijo Strahonja

Ivković smatra da je finale bio pravi spektakl:


- Veličanstvena utakmica dostojna finala i dva fantastična igrača, uz pomoć ostalih, pogotovo Argentina uz pomoć ostatka ekipe odradili su fantastično prvenstvo i finale. Francuske nije bilo nigdje do 80. minute, uskrsnuli su zahvaljujući penalu, zahvaljujući strašnom potezu dva igrača u završnici, sjajnom potezu Mbappéa. Danas dva igrača koji su stvarno pokazali da su veliki. Ako je Maradona bio mali zeleni, imao sam zadovoljstvo i čast igrati protiv njega, Messi je malo veći zeleni. 


Strahonja je komntirao suđenje Poljaka Szymona Marciniaka.


- Nije bilo lako, držao je konce u rukama i dobro je upravljao utakmicom. Zahtjevna utakmica i 120 minuta izuzetnog tempa i puno incidentnih situacija, mislim da je vrlo dobro odradio posao. Ipak, moramo otkriti jedan detalj s kojim se ne bi baš složio u osnovu njegove odluke na teren, ali ako to stavimo na stranu, on je to dobro odradio, posebno posljednje dvije situacije bez mogućnosti VAR-a i na tome mu treba čestitati. 

Suđenje na prvenstvu je bilo na niskoj razini poručuje Ivković: 


- Kada zbrojimo, moj utisak je da uz reprezentaciju Katara je najslabija karika na prvenstvu bio Katar i suci. Ja mislim da nisu bili na nivou ovog prvenstva. Bilo je dobrih utakmica, fantastičnih igrača i poteza i mislim da su mogli biti puno bolji. 


Argentina se dizala kroz turnir ističe Ivković: 


- Argentina se kroz utakmice dizala, naravno i Maradona je imao 'božju ruku', sad je bila ruka, glava ili božja noga ili Orsatova glava, ali to su situacije... Kada gledamo nitko nije osvojio prvenstvo svijeta ili nacionalno u bilo kojoj zemlji da nije bilo božje ili ove ili one sreće. Ovo je sport, greške se događaju i samo je bitno da se nije griješilo namjerno. Na ovom prvenstvu je bilo nekih odluka koje su nas ostavile ono bez riječi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!