Infantino razmišlja o SP-u svake tri godine

20.12.2022.

09:19

Autor: A.M./HRT

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Foto: . / Shutterstock.com

Predsjednik FIFA-e odlučan je u namjeri da "razdrma" svijet nogometa. Nakon uspješnog SP-a u Kataru opet je ohrabren u svojim idejama o promjenama, pa sad razmišlja o svjetskoj smotri svake tri godine.

Prvi čovjek FIFA-e imao je već zamisao da se SP održava svake dvije godine, no suprotstavili su mu se UEFA i CONMEBOL.


Infantino je već proširio broj sudionika na sljedećim svjetskim prvenstvima, a od 2025. najavljen je početak Svjetskog klupskog prvenstva u mnogo širem i ozbiljnijem formatu od dosadašnjeg.


Problem za Talijana, koji smatra zimski SP u Kataru uspjehom i nečim što bi se moglo ponoviti, je već praktički dogovoren kalendar međunarodnih natjecanja za razdoblje od 2024. do 2030. godine, što znači da će teško doći do velikih promjena u sljedećih osam godina.


No, rekordna zarada od katarskog prvenstva, više od sedam milijardi eura, milijardu više nego od Rusije 2018. godine, dobar je motiv Infantinu da ustraje na svojim idejama o promjenama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!