"Hrvatska je na svjetskim natjecanjima na neusporedivo višim razinama"

19.11.2022.

20:08

Autor: HRT/HINA

Roberto Martinez

Roberto Martinez

Foto: /Amr Abdallah Dalsh / REUTERS

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon 1-2 poraza od Egipta u generalnoj probi pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru (20. studenoga - 18. prosinca) rekao je kako njegova momčad dolazi na natjecanje s neizvjesnošću jer nije bilo vremena za prilagodbu.

- Trebamo biti svjesni s čime se suočavamo: sa Svjetskim prvenstvom bez razdoblja prilagodbe. Uvijek smo se za velika natjecanja pripremali tako da svaki igrač uhvati optimalnu formu. Ovdje to nije tako, izjavio je izbornik Martinez (49) u intervjuu za novine Marca.


- Imamo sve informacije i statistiku, ali ne znamo kako će reagirati svaki od igrača s obzirom na zajedničke pripreme od samo sedam dana uoči početka, dodao je.


Belgija, osvajač brončane medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva 2018., u petak je poražena od Egipta u prijateljskoj utakmici.

U skupini F Svjetskog prvenstva Belgija će igrati s Kanadom, Marokom i Hrvatskom, a dvoboj protiv svjetskih doprvaka na programu je 1. prosinca.


- To je skupina koja, kada se promatra izvana, ne otkriva cijelu priču, napomenuo je Martinez, na klupi Belgije od 2016. godine.


O KANADI


- Kanada je bila pobjednik kvalifikacijske skupine, ispred Meksika i SAD-a. Ima jako dinamičnu ekipu s pojedincima svjetske razine, poput Alphonsa Daviesa. Izbornik John Herdman ima jasan koncept, a uspjeh koji je ostvario sa ženskom reprezentacijom prenio je na mušku, rekao je o prvom protivniku s kojim će se susresti u srijedu.


O MAROKU


- Maroko je, pak, reprezentacija bliža Belgiji nego se misli jer u svom sastavu ima četiri do pet igrača s belgijskim korijenima. Njeni igrači poput BoufalaAbdea Ziyecha jako su kvalitetni u situacijama jedan na jedan. Na prvenstvo dolaze s novim trenerom i željom da pokažu što nose u sebi, izjavio je Martinez.


O  HRVATSKOJ


- Hrvatska je klasik. Ta je generacija sve ostvarila. Hrvatska na svjetskim natjecanjima dostiže razinu neusporedivo višu u odnosu na ono što prethodno prikazuje, zaključio je Martinez.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!