Forlan za HRT: Hrvatska me podsjeća na južnoameričke reprezentacije

16.11.2022.

20:06

Autor: Edin Mahmuljin/Dnevnik/HRT

Diego Forlan i Edin Mahmuljin

Diego Forlan i Edin Mahmuljin

Foto: HTV / HRT

Četiri dana ostala su do početka svjetske nogometne smotre. Sve oči svijeta uprte su u Katar koji će uz reprezentacije i navijače ugostiti i mnoge nogometne legende na raznim događanjima za vrijeme trajanja prvenstva. S najboljim igračem Svjetskog prvenstva 2010. godine Urugvajcem Diegom Forlanom razgovarao je naš Edin Mahmuljin

Jeste li uzbuđeni zbog početka Svjetskog prvenstva? 


- Uvijek sam uzbuđen. Sva su svjetska prvenstva prekrasna, sve su bolja i bolja. S nestrpljenjem očekujemo prve utakmice.


U fokusu nam je hrvatska reprezentacija i povijesni uspjeh iz 2018.


- Odlični igrači, odigrali su izvrsno prvenstvo, ostali su na korak od velikog trofeja. Bili su težak protivnik svima. Zanimljivo je što smo i moj otac, koji je igrao davno, i ja oduvijek za Hrvatsku govorili da igra poput neke južnoameričke reprezentacije. Oduvijek je Hrvatska bila težak protivnik. U karijeri sam igrao s brojnim Hrvatima i znam koliko su kvalitetni, čvrsti i talentirani. Uvijek imate kvalitetnu reprezentaciju protiv koje je teško igrati.

Diego Forlan

Diego Forlan

Foto: HTV / HRT

Koje su, prema vašem mišljenju, tri reprezentacije favoriti na ovom Svjetskom prvenstvu?


- Teško je to reći, uvijek su tu neugodna Nizozemska, Argentina, Hrvatska, Danska, Njemačka, Španjolska, Francuska... Mnogo je odličnih reprezentacija.


Tko bi mogao biti najbolji igrač?


- Najbolji igrač mogao bi biti Mbappé.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!