Collina objasnio rekordne sudačke nadoknade na SP-u

22.11.2022.

08:32

Autor: K.L./HRT

Pierluigi Collina

Pierluigi Collina

Foto: John Sibley / REUTERS

Drugog dana Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru mnogi su primijetili kako su utakmice imale neobično duže sudačke produžetke nego inače.

Tako je na utakmici Engleske i Irana sudačka nadoknada trajala deset minuta pri rezultatu 6:1 (6:2 na kraju), a i na drugim utakmicama bile su slične situacije.


Predsjednik sudačke komisije Fife Pierluigi Collina objasnio je zašto se krenulo sa strožom primjenom te prakse.


- Već se u Rusiji krenulo s preciznijim mjerenjem nadoknade, a rekli smo svima sada da ne budu iznenađeni kad vide četvrtog suca s velikom brojkom za nadoknadu. Bilo to šest, sedam ili osam minuta. Ako želite više vremena u igri, potrebno je više nadoknade, rekao je Collina te dodatno objasnio: 

- Razmislite malo. Ako smo vidjeli tri gola, a slavlje traje minutu i pol, već smo s time izgubili pet minuta. Želimo biti precizni, a još ako se uključi VAR već se izračuna sve na precizan način.


Zanimljivo, oba poluvremena Engleske i Irana, te druga poluvremena SAD - Wales i Senegal - Nizozemska, bila su poluvremena s najdužim sudačkim nadoknadama u povijesti svjetskih prvenstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!