12:16 / 18.06.2021.

Autor: I.L./HRT

Giboni prognoziraju igru živaca u Glasgowu

Kulička i Fiona biraju kutiju Hrvatske

Kulička i Fiona biraju kutiju Hrvatske

Foto: - / ZOO Zagreb

Ako je vjerovati obitelji zagrebačkih bjelorukih gibona, utakmica Hrvatske i Češke navijačima Vatrenih će biti igra živaca.

U vanjskoj nastambi gibona u Zoološkom vrtu grada Zagreba postavljene su kutije sa zastavama Hrvatske i Češke. Njihovo je punjenje hranom identično. U kutijama su ovaj put bili komadi brokule, limuna, batata i krastavca.

Kad su giboni krenuli prema kutijama, ženski je dio obitelji bez zadrške izabrao onu hrvatsku. Dvadesetsedmogodišnja Kulička i njezina šestogodišnja kći Fiona obilno su se počastile voćem i povrćem. Tri su puta vadile hranu iz kutije. I trogodišnja Dora znatiželjno se vrtjela oko njihovih nogu. Njezin pak dvadesettrogodišnji otac Kent unio je veliki nemir među navijače Vatrenih. Odlučio je poslužiti se hranom iz češke kutije, a upravo se njega smatra glavnim prognostičarom.

Inače, Kulička je u Zagreb stigla iz Češke, a Kent i z Nizozemske. Kćeri su im Zagrepčanke.

- Kent je krivo prognozirao pobjednika prošle utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu. Tada je predviđao nadmoć Hrvata nad Englezima. Sada želimo vjerovati da mu ove godine ne ide prognoziranje i da griješi u izboru večerašnjeg pobjednika. Možda je ovako danas prognozirao i zbog mira u kući jer ne želi ljutiti partnericu Čehinju. Kada se članovi obitelji gibona podijele oko prognoze pobjednika, to nam unosi nemir, no Divlje srce grada i večeras će srčano biti uz Vatrene, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Iduća prognoza zagrebačkih gibona bit će u utorak kad igraju Hrvatska i Škotska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!