21:42 / 20.06.2021.

Autor: I.L./Hina

Turski izbornik na razmišlja o ostavci

Şenol Güneş

Şenol Güneş

Foto: Ozan Kose / REUTERS

Iako je na EURO došla kao "dark horse", turska nogometna reprezentacija se pretvorila u jedno od najneugodnijih iznenađenja europskog nogometnog prvenstva.

Turska je završila na dnu skupine A nakon što je izgubila sve tri utakmice s razlikom pogodaka 1-8.

Turski izbornik Şenol Güneş je za "neprihvatljiv učinak" svoje momčadi na EURO 2020. optužio brojne čimbenike, ali ne planira dati ostavku uslijed sve većeg pritiska turske javnosti.

- Ova će mlada momčad obilježiti sljedećih 10 godina turskog nogometa, ali smo svjesni da je takav nastup na ovim turnirima neprihvatljiv, rekao je Güneş.

Turci su otvorili EP porazom od Italije (0-3), potom je uslijedio poraz od Walesa (0-2), te od Švicarske (1-3).

- Ja sam odgovoran za ovo, dodao je izbornik poručivši kako ne razmišlja o ostavi.

- Trenutno ne razmišljam o ostavci, račun za neuspjeh mora se platiti, ali odgovorni su i mediji, odgovorna je i uprava, također je odgovoran i stručni stožer, naglasio je.

- Bio je to veliki test za nas, ali ponekad ti neuspjesi mogu dodati više iskustva nego uspjeh, poručio je na kraju Güneş.

Ovo mu je drugi mandat na turskoj klupi, a počeo ga je 2019. godine. U prvom mandatu od 2000. do 2004. predvodio je Tursku do trećeg mjesta na SP-u 2002.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!