14:56 / 14.06.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Švedska neće zvati pričuve nakon dva slučaja zaraze Covidom-19

Švedska neće zvati pričuve nakon dva slučaja zaraze Covidom-19

Švedska neće zvati pričuve nakon dva slučaja zaraze Covidom-19

Foto: Ilustracija/Dalibor Urukalovic / Pixsell

Švedska neće zvati pričuve za EURO nakon što su njena dva igrača Dejan Kuluševski i Mattias Svanberg bili pozitivni na Covid-19 prije početka prvenstva, objavila je švedska reprezentacija u ponedjeljak, nekoliko sati prije početka svoje prve utakmice na prvenstvu protiv Španjolske.

Nakon što su dvojica igrača bili pozitivni na testu za COVID-19 prošli tjedan te stavljeni u izolaciju, izbornik Janne Andersson je pozvao šest pričuvnih igrača u slučaju dodatnih slučajeva zaraze.

- Dobro je da su Mattias i Dejan dobro i mogu se vratiti u reprezentaciju, kazao je Andersson.

- To znači da se ni jedan od igrača iz pričuve neće priključiti "Blagultu" ("Plavo-žuti"), dodaje Švedski nogomenti savez.

Prema pravilima UEFA-e, reprezentacija može do svoje prve utakmice na prvenstvu - u ovom slučaju je to Španjolska u ponedjeljak - slobodno zamijeniti igrača u slučaju "ozljede ili ozbiljne bolesti" uz priloženu medicinsku dokumentaciju, u slučaju oboljenja od Covida-19 ili u slučaju kontakta s oboljelima od Covida-19.

Šest pričuvnih igrača su napadač Isaac Kiese Thelin, vratar Jacob Rinne, lijevo krilo Jesper Karlsson i braniči Mattias Johansson, Niklas Hult i Joakim Nilsson.

Španjolska, prvi suparnik Švedske na EURU u skupini E, također ima igrača koji je pozitivan i neće igrati tu prvu utakmicu, a radi se o kapetanu Sergiu Busquetsu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!