Zašto će Vatreni sa Španjolcima igrati u crnim dresovima?

24.06.2021.

18:37

Autor: K.L./EUROPEO/HRT

Hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Europskog prvenstva igrat će protiv Španjolske 28. lipnja u Kopenhagenu.

Vatreni će u toj utakmici biti nominalno domaćini, a i bez obzira na to, na teren će istrčati u rezervnoj kombinaciji dresova.

Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja objasnio je u emisiji Europeo zašto je to tako.

- Svi znamo da su nam kockice najdraže, međutim, ponekad, ako suparnika imate u bijeloj osnovnoj boji ili crvenoj osnovnoj boji automatski UEFA ne dozvoljava da vi igrate u kockicama. Bez obzira jeste li domaćin ili ne, objasnio je Strahonja.

- Znači da protiv Španjolaca igramo u crnima?, upitao je HRT-ov stručni komentator Igor Cvitanović, a Strahonja je potvrdio.

- Protiv Španjolaca igramo u crnima, bez obzira na domaćinstvo, rekao je Strahonja.

Hrvatska je protiv Španjolske u povijesti igrala osam susreta te je upisala tri pobjede, jedan dvoboj završio je neriješeno, a četiri puta slavili su Španjolci. U tim utakmicama Hrvatska je zabila devet golova, a Španjolska 15.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!