Southgate iznenadio igrače kada im je rekao da će pucati Saka

13.07.2021.

13:38

Autor: K.L./HRT

Southgate i Saka

Southgate i Saka

Foto: Carl Recine / Pool via REUTERS

Nakon finala Eura između Engleske i Italije i dalje se najviše priča o jedanaestercima, odnosno o odluci Garetha Southgatea da peti s bijele točke puca mladi 19-godišnji Bukayo Saka.

Mnogi su, poput Josea Mourinha i Roya Keanea, smatrali da je engleski izbornik stavio preveliki teret na mlade igrače.

Kako piše Daily Mail, Englezi su vježbali kaznene udarce još od rujna prošle godine i odluka je donijeta na temelju uspješnosti izvođenja na treningu.

Southgateov pomoćnik Steve Holland bilježio je rezultate, a Bukayo Saka je imao najbolji učinak od svih igrača. Igrač Arsenala bio je bolji i od Raheema Sterlinga i Jacka Grealisha, za koje su mnogi mislili da su trebali pucati prije Sake.

Također, engleske novine tvrde da su igrači na terenu bili šokirani da će Saka pucati tako važan jedanaesterac, bez obzira na njegovu preciznost na treninzima.

- Ja sam odlučio da će on pucati i to je potpuno moja odgovornost. Nije on kriv, ni Marcus ili Jadon. Radili smo na tome na treninzima i došli smo do tog redoslijeda. To je bila moja trenerska odluka. Uvijek postoji rizik, ali oni su bili najbolji. Kad uvodiš toliko napadača, onda to moraš napraviti kasno. Bila je kocka, ali da smo se kockali prije, mogli smo izgubiti već u produžetku, izjavio je Southgate odmah nakon utakmice u nedjelju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!