19:23 / 30.06.2021.

Autor: I.L./Hina

Škotski navijači superširitelji virusa

Škotski navijači

Škotski navijači

Foto: Justin Tallis / REUTERS

Škotske vlasti izvijestile su o gotovo 2.000 slučajeva koronavirusa povezanih s gledanjem utakmica Europskog nogometnog prvenstva na stadionima, javnim okupljanjima, pubovima ili privatnim kućama.

Podaci su usredotočeni na prva dva tjedna Europskog prvenstva, kada je reprezentacija Škotske odigrala dvije utakmice na Hampden Parku u Glasgowu i jednu u Londonu.

Škotski institut za javno zdravstvo objavio je da je ukupno registriran 1.991 slučaj koronavirusa, od čega je 1.294 zaraženih osoba otputovalo u London na utakmicu protiv Engleske 18. lipnja.

Također, otkriveno je 55 pozitivnih slučajeva vezanih uz navijačku zonu Glasgowa, 38 zaraženih gledalo je utakmicu protiv Hrvatske, a 37 protiv Češke.

Pozitivni slučajevi povezani su s Europskim prvenstvom čak i ako je zaražena osoba prisustvovala neformalnom okupljanju. Otprilike tri četvrtine zaraženih ima između 20 i 39 godina i u devet od deset slučajeva su muškarci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!