Šapit iz Kopenhagena: Perišića nitko ne može zamijeniti

27.06.2021.

20:13

Autor: T.D./Sport/HRT

Marko Šapit

Marko Šapit

Foto: Sport / HRT

Reporter HTV-a Marko Šapit javio se iz Kopenhagena gdje sutra Hrvatska igra protiv Španjolske na Euru u Sport i rekao kako Ivana Perišića nitko ne može zamijeniti jer on je uz Luku Modrića najbolji igrač ove generacije te da postoje dileme na stoperskoj poziciji i na poziciji desnog bočnog.

Kopenhagen je sve šareniji i dominantna je tema oko Ivana Perišića.

- U Danskoj je priča oko koronavirusa puno liberalnija, no Ivan Perišić je dobio pozitivan test u Rovinju i podliježe hrvatskim epidemiološkim pravilima. Nema govora o teorijama zavjera. Testiranje je obavljeno uoči odlaska na put i rađeno je u Rovinju u laboratoriju koji je ovlašten od Uefe. Naša liječnička služba smatrala je da se to neće dogoditi. Ne znaju gdje se zarazio i je li ima veze sa slučajem Gilmour protiv Škotske, to je teško reći.Važno je da samo ostane na tome jer Perišić je jedini bio pozitivan. Svi drugi imaju pravo nastupa u Kopenhagenu, rekao je Šapit.

Istanuo je kako Ivana Perišića nitko ne može zamijeniti jer on je uz Luku Modrića najbolji igrač ove generacije.

- Perišić je uvijek posebno inspiriran na velikim natjecanjima. Dalić je uoči prvenstva apostrofirao kako na baš toj poziciji imamo nekoliko rješenja. Ima par rješenja za njegovu poziciju. Hoće li biti Rebić ili eventualno Oršić kao rješenje iz drugog plana. Kramarić, Ivanušec, možda čak i Pašalić. Dalić ima nekoliko rješenja i nadamo se da će izabrati najbolje. Postoje dileme na stoperskoj poziciji i na poziciji desnog bočnog gdje bira između Vrsaljka i Juranovića. Vjerujem da usprkos situaciji oko jednog od najboljeg igrača Ivana Perišića možemo jer protiv ovih Španjolaca se može igrati i vjerujemo da će iskoristiti priliku i pokazati se u najboljem svjetlu da ostanu u turniru, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!