Samovojska: Tužno je što će nad utakmicom ostati velika mrlja

08.07.2021.

08:10

Autor: T.D./HRT

Anton Samovojska

Anton Samovojska

Foto: Europeo / HRT

Stručni komentatori Anton Samovojska i Robert Prosinečki gostovali su u emisiji HTV-a "Europeo" i komentirali suđenje na polufinalnoj utakmici Eura između Engleske i Danske te se složili kako je Danskoj nanesena šteta. Engleska je nakon kontroverznog penala u produžecima postigla pogodak preko Kanea i plasirala se u finale Eura gdje je čeka Italija.

Anton Samovojska je istaknuo kako je bilo tužno gledati to što se dogodilo na utakmici između Engleske i Danske.

- I tužno je spoznati tu činjenicu da će nad ovom utakmicom ostati mrlja i to velika mrlja. Ne mala, ogromna mrlja.Ali to je nešto što se valjda moralo dogoditi jer ja drukčije ne mogu objasniti reakciju suca. Stvarno dosuditi kazneni udarac u takvoj situaciji gdje uopće ne vidiš kontakt, Ne vidiš kontakt. Možda nekakav minimalni. Vidi se točno kako Maehle povlači tu nogu, u donjem dijelu noga uopće ne dodiruje nikoga. Apsolutno nikoga. I taj pad, "diving" takozvani, bacanje, simuliranje, strašno, rekao je.

Robert Prosinečki smatra kako je Danska zaslužila više u susretu protiv Engleske. 

- Sigurno da su pokradeni Danci, žao mi ih je. Samim time što su dali sve od sebe. 120 minuta, prošli i sve ovo. Hajdemo gledati sad dalje. Znači, Englezi i Italija, finale. Ovo će se sigurno pričati jako puno o tome, ali nema povratka, rekao je Robert Prosinečki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!