Pogrešan grb na hrvatskom dresu, HNS se ispričao

29.06.2021.

14:09

Autor: K.L./HRT

Hrvatska - Španjolska

Hrvatska - Španjolska

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Nakon četiri utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu primijećen je detalj da su Vatreni na dresovima nosili pogrešan hrvatski grb.

Na službenom državnom grbu prvo polje je crveno, a na dresovima na Euru bilo je bijelo.

Hrvatski nogometni savez se ispričao javnosti i i hrvatskim navijačima zbog ove pogreške.

- Sav tisak na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta, poručili su iz HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!