23:50 / 27.06.2021.

Autor: Jelena Bokun/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Podrška Vatrenima u Danskoj

Navijači

Navijači

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Prepoznatljive boje na ulicama Kopenhagena. Optimizma, kada je riječ o sutrašnjoj utakmici, ne nedostaje.   

- Normalno, naš prolaz, to je bez ikakve dileme. Realno, ako hoćemo nešto napraviti, onda moramo dobiti neku ozbiljnu ekipu. Sad Španjolce, pa onda Francuze, ja sam sigurno pozitivan, istaknuo je navijač Ivan Čilić.  

U sraz sa Španjolcima hrvatska će reprezentacija ići bez Ivana Perišića koji je u samoizolaciji. Uzbuđenje već vlada i među 1500 navijača iz Kluba navijača "Mi Hrvati" koji za Kopenhagen lete sutra ujutro. 

- Idemo tamo pomoći našim nogometašima, biti 12. igrač, što im je falilo u zadnje tri utakmice i nadamo se da ćemo uspjeti pomoći, da ćemo ići dalje, rekao je navijač Albert Jurišić. 

Pobjeda nad Škotskom dodatno je motivirala igrače, ali i navijače. Iako Španjolci nisu laki protivnici, naši navijači ne sumnjaju u pobjedu.

- Bit će tu nadmudrivanja taktičkoga, bit će tu svega, ali ne sumnjamo u naše srce Vatreno, kao i uvijek do sada, kada je bilo najgore i najteže, uvijek smo našli načina i mogućnosti, rekao je navijač Tihomoir Brnadić.

Na prve tri utakmice reprezentacije hrvatski su navijači, zbog epidemioloških restrikcija, bili malobrojni, ali zato će slika na tribinama stadiona Parken biti znatno drukčija. 

- Očekujemo 3500 do 4000 na hrvatskom sektoru i otprilike 2500 na ostalim sektorima. Tako da očekujemo jaku podršku i nitko nije slučajno otišao tamo i baš svatko će dati sve od sebe da Hrvatska ima podršku kakvu zaslužuje, rekao je Tomislav Mileis, Klub navijača Mi Hrvati. 

Osim na stadionu u Danskoj, glasna potpora sasvim će sigurno stizati i iz svih dijelova Hrvatske.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!