12:59 / 05.07.2021.

Autor: A.M./Hina

Nizozemac Makkelie sudi Engleska - Danska

 Danny Makkelie

Danny Makkelie

Foto: Kirill Kudrjavcev / Pool via REUTERS

 Za suca polufinalnog susreta na EURU između Engleske i Danske, koji će se igrati u srijedu na Wembleyu (21 sat), određen je 38-godišnji Nizozemac Danny Makkelie.

Za Makkeliea će to biti već četvrti dvoboj na ovom EURU, sudio je otvaranje prvenstva između Italije i Turske 11. lipnja, tijekom natjecanja po skupinama sudio je i susret Rusija - Finska u Sankt Peterburgu, a već je dijelio pravdu i jednom od suparnika u srijedu, Englezima i to upravo na Wembleyu, u osmini finala u kojoj je Engleska sa 2-0 svladala Njemačku.


Makkelie je u kolovozu prošle godine vodio i finalni dvoboj Europske lige u kojemu je Sevilla u Koelnu svladala milanski Inter sa 3-2.


Za suca prvog polufinalnog dvoboja između Italije i Španjolske, koji će se igrati također na Wembleyu u utorak (21 sat) još ranije je određen iskusni 45-godišnji Nijemac Felix Brych kojemu će to biti peti dvoboj na ovom EURU.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!