Javio se VAR sudac o penalu na Sterlingu: Nisam mogao ništa

14.07.2021.

17:33

Autor: M.Š./HRT

VAR

VAR

Foto: Oleh Dubyna / Shutterstock

Sudac Pol van Boekel koji je bio glavni u VAR sobi tijekom utakmice polufinala Europskog prvenstva između Engleske i Danske, oglasio se o spornom kaznenom udarcu nad Raheemom Sterlingom, a što se poslije pokazalo ključnim za prolazak Gordog Albiona u finale.

Podsjetimo, Raheem Sterling je pao u kaznenom prostoru, a glavni sudac Dani Makeli dosudio je najstrožu kaznu. Poslije se pokazalo da se radilo o velikoj greški jer kontakta s engleskim napadačem nije bilo.

Kazneni udarac dosuđen je na asistenciju sudaca iz VAR sobe.

A glavni u toj VAR sobi bio je Pol van Boekel, iskusni nizozemski sudac koji je na FIFA-inoj ljestvici od 2008. godine.

- Često se pitam što bi se dogodilo da nisam intervenirao. Razumijem kritiku, ali ne na moj račun. Makelijeva greška nije bila očita, nisam mogao ništa učiniti. Iz jednog kuta kamere vidio sam da kontakt između obrambenog igrača i napadača postoji. Mislim da je kazneni udarac prestrogo dosuđen, ali u takvoj situaciji moram podržati suca. Takav je VAR protokol, poručio je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!