10:24 / 15.06.2021.

Autor: A.M./Hina

Dopuštenje za 40.000 gledatelja na Wembleyu

Stadion Wembley

Stadion Wembley

Foto: Erik Nuenighoff / Shutterstock.com

Polufinalnu i finalnu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva moći će gledati 40.000 navijača na stadionu Wembley u Londonu, objavile su u ponedjeljak britanske vlasti. Britanska je vlada odobrila planove za  20 pilot događaja koji će se moći održati u nazočnosti gledatelja, uključujući Europsko nogometno prvenstvo i teniski turnir u Wimbledonu.

- Željeli bismo prikupiti dokaze o tome kako glavne događaje možemo otvoriti za javnost kako bi se oni odvijali sigurno i, što je još važnije, kako bi mogli ostati otvoreni, rekao je ministar kulture Oliver Dowden.


Međutim, već je sada jasno da će se žensko finale u Wimbledonu 10. srpnja i muško finale dan kasnije moći održati pred punim tribinama središnjeg terena. Ova grand slam, treći u sezoni, počinje će 28. lipnja.


Utakmice u skupini Engleska - Škotska i Engleska - Češka igrat će se sa smanjenim brojem od 22.500 gledatelja. Povećanje popunjenosti tribina 50 posto kapaciteta ostvarit će se za dvije utakmice osmine finala koje se igraju na Wembleyu.


Na EURU navijači koji su kupili ulaznica za utakmice na Wembleyju moraju pružiti dokaz o cijepljenju ili nedavni negativni rezultat Covid-19 testa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!