Danci za poraz krive UEFU

14.06.2021.

14:44

Autor: M.M./Hina/HRT

Danski vratar Kasper Schmeichel

Danski vratar Kasper Schmeichel

Foto: Hannah Mckay / Reuters

Danski su igrači još su nezadovoljni položajem na kojem su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Euro 2020 u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra.

UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovno početak u nedjelju u podne.

- Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati. Vjerojatno je trebalo da je netko iznad nas rekao da nije vrijeme za donošenje odluke i da bi možda trebao pričekati sljedeći dan, rekao je danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.

Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no, upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavlje "nakon zahtjeva igrača oba tima".

- Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju, rekao je danski igrač Martin Braithwaite.

Eriksen se srušio netom prije poluvremena i prebačen je u bolnicu nakon što je primio CPR na terenu. Nakon skoro dva sata, utakmica je nastavljena, a Finci su pobijedili s 1-0.

- Dogodi se nešto užasno i UEFA daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija?, kazao je Peter Schmeichel za BBC, a danski izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.

Danski nogometni objavio je danas da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!