22:00 / 20.06.2021.

Autor: Boris Jelavić/I.L./Europeo/HRT

Dalić otvorio cijeli trening za medije

Nogometna reprezentacija odradila posljednji trening uoči puta u Glasgow

Nogometna reprezentacija odradila posljednji trening uoči puta u Glasgow

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja pripreme u Rovinju uoči trećeg ogleda na Europskom prvenstvu protiv Škotske. Izbornik Zlatko Dalić i igrači svjesni su važnosti utakmice i jačine protivnika koji će igrati pred domaćom publikom, ali isto tako vjeruju da mogu doći do pobjede.

Iz Rovinja nam se javio Boris Jelavić.

- Za razliku od jučer kad su oni koji su nastupili protiv Češke imali poštedu danas su svi trenirali. Dobre atmosfere ne nedostaje. Izbornik je otvorio cijeli trening za medije, a ne samo početnih 15 minuta. Vidimo jedan odlučniji pristup, trči se punim angažmanom za svaku loptu na skraćenom terenu. Sudeći po onome što smo vidjeli, zaista možemo biti optimisti i očekivati u utorak pravi pristup Hrvatske. Isprobavale su se posljednje zamisli izbornika, traže se rješenja, nema više prostora za kalkulacije. Traži se prava igra i prva pobjeda na Europskom prvenstvu. Plasman u daljnju fazu natjecanja može promijeniti situaciju i donijeti novu dozu energije i samopouzdanja.

Vatreni sutra ujutro putuju u Glasgow, a odlučujući dvoboj sa Škotima na rasporedu je u utorak u 21 sat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!