08:49 / 30.06.2021.

Autor: A.M./EUROPEO/HRT

Cvitanović: Oršić je evidentno bio treći ili četvrti izbor

Igor Cvitanović

Igor Cvitanović

Foto: EUROPEO / HRT

Igor Cvitanović i Mario Carević su u emisiji EUROPEO prokomentirali Mislava Oršića i odnos izbornika Zlatka Dalića prema tom nogometašu, koji je na kraju dobio priliku i u kratkom vremenu pokazao koliko je mogao dati Vatrenima da ju je dobio ranije. 

- Oršić je evidentno bio treći ili četvrti izbor izbornika i on je tako odlučio. Svi se mi pitamo zašto Oršić nije dobio veću minutažu. Naravno, svi oni koji rade i griješe, svi imaju pravo na svoje odluke. Izbornik je tako odlučio, i kad nije bilo Perišića na lijevom boku, igrao je Brekalo. Znači nije mu bio opcija. Ispostavilo se na kraju, jer uopće nije bilo Perišića i kad je jednostavno morao nešto mijenjati, stavio ga je. Mi svi, ja osobno sam prvi rekao da mislim da Oršić zaslužuje više prilika i nadam se da će u sljedećim kvalifikacijama dobiti tu priliku, rekao je Igor Cvitanović te dodao:


- Moramo biti sretni što imamo opet nekakvu viziju za budućnost, jer imamo mlade igrače koji dolaze i mislim da ćemo uspjeti prebroditi i da ćemo u Kataru biti opet dobri.


Mario Carević osvrnuo se na činjenicu da je Dalić na EP-u promijenio početnih 11 koje je uigravao u Ligi nacija:


- Da je jedna jedanaestorka je igrala kroz Ligu nacija, a na Europskom prvenstvu se opredijelio za druge igrače. Ja bih rekao da je to bila viša sila, Barišić se ozlijedio prije prve utakmice i morao je netko novi uskočiti, to je bio Gvardiol i dobio je šansu i stalo se uz njega sve tri utakmice. Izbornik je bio primoran na promjene, smatra Carević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!