Cvitanović: Ne možemo uvijek očekivati top nivo; Samovojska: Ja sam očekivao

13.06.2021.

20:42

Autor: A.M./EUROPEO/ HRT

Anton Samovojska

Anton Samovojska

Foto: EUROPEO / HRT

U emisiji EUROPEO Igor Cvitanović i Anton Samovojska iznijeli su nešto "hladnijih glava" razmišljanja o današnjem porazu Hrvatske od Engleza na otvaranju Eura.

- Ne treba ovo shvatiti kao nešto deprimirajuće, ovo je samo jedna utakmica u grupi. Znali smo da igramo s jako kvalitetnim domaćinom, a mi smo u nekom tihom prelasku generacija i ne možemo očekivati da ćemo stalno biti na top nivou, smatra Igor Cvitanović.


Anton Samovojska ipak je malo izdeprimiran:

- Ja sam očekivao da će Hrvatska igrati bolje, a to ne dodiruje samu kvalitetu igre, da će to biti neki spektakl. No treba slijediti standard, ako nisi dao 100 posto, nisi dao ništa, a meni se čini da danas Hrvatska nije dala 100 posto, a ni Engleska nije dala 100 posto, no i takvi su nas pobijedili. Jednostavno su odigravali po dubini, po sredini igrališta, kad god je engleski igrač primao loptu bio je sam i mirno odigravao dalje. Malo je bilo bolje nego utakmica s Belgijom, ali opet se ponavlja to da smo bezopasni u napadu, ne stvaramo stopostotne šanse. Da smo mi danas stvorili tri čiste šanse i promašili, rekao bih sve  je u redu. Ipak, pred nama su još dvije utakmice, i sto posto je sigurno da nas jedna pobjeda i jedan remi vode u nastavak natjecanja.

Kako da Hrvatska bude bolja u napadu? 


- Teško je nama sa strane biti pametan, mi vidimo finalni proizvod, a izbornik s igračima svaki dan radi. Uvjeren sam da je imao i A i B varijantu i da je i prije ove utakmice pripremao sve varijante. Da li je za ovu utakmicu Dalić imao jednu viziju, a za druge drugačiju, ja to ne znam, ali generalno mi nemamo udarce po golu, nemamo ulazak u 16 metara, to se radi kroz trening, stigne se popraviti, kaže Cvitanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!