Cvitanović: Hrvatska se treba ugledati na Belgiju i preuzeti rizik

17.06.2021.

22:16

Autor: A.M./T.D./HRT

Igor Cvitanović

Igor Cvitanović

Foto: EUROPEO / HRT

Tomislav Ivković i Igor Cvitanović prokomentirali su u emisiji EUROPEO utakmicu Belgije i Danske u Kopenhagenu. Cvitanović smatra da u igri Belgije ima stvari koje bi Hrvatska trebala preuzeti.

- Prvo snaga, gol u drugoj minuti. Drugo sve što se događalo oko momčadi dalo im je dodatni moral. Htjeli su igrati za Eriksena i taj gol ih je digao do neba. Znači, oni su išli kao navijeni. Oni su bili brži, bili su agresivniji, bolji u duelu, bolji u skoku. Znači, sve su radili puno bolje nego što su radili Belgijanci. Onda dođe drugi problem jer momčad kao što je Belgija ne može odigrati takva dva ista poluvremena. I onda kad smo vidjeli da ide prema ulasku u teren De Bruyne, onda smo rekli: Čekaj, još imaju Hazarda, pa još imaju drugog, trećeg četvrtog i onda veliš: Ups, sad ipak ima dovoljno vremena da preokrenu, rekao je Tomislav Ivković.

-  Ovu jednu stvar što je Tomo dobro rekao da je Hazard pretrčao preko 65 metara. To Hrvatskoj fali. A zašto to naši ne rade? Zato što se možda boje izgubljene lopte pa povratka nazad, što nitko ne ide u takav rizik bez obzira što se dogodi, ja ću istrčati to pa idem zabiti gol, jednostavno, želim zabiti gol. Pa ako i izgubim loptu, pa vratit ću se nazad u formaciju i tu ću se odmarati. E, to nama treba protiv Čeha, da istrčavamo te stvari i da dolazimo u 16 metara s više igrača, smatra Cvitanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!