Croreport - Stožer procijepljen, mali broj igrača nije

10.06.2021.

22:52

Autor: Edin Mahmuljin/EUROPEO/M.Š./HRT

Croreport

Croreport

Foto: HTV / HRT

U emisiji EUROPEO predstavili smo i Croreport, u kojem se naš Edin Mahmuljin javio s posljednjim zanimljivim informacijama uoči odlaska Vatrenih na prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Engleske na Wembleyju (nedjelja, 15 sati, HTV2). 

Razgovarao je s "ljudima iz sjene HNS-a" koji su odgovorni za pripremu za ovaj Euro.

- Nešto što smo gotovo dvije godine pripremali, sada smo morali promijeniti u tri dana. Ja slobodno mogu reći da mi je tih tri dana bilo najstresnije otkako sam u Savezu, istaknula je team menadžerica Iva Olivari, govoreći o promjeni kampa, to jest, o odluci da Vatreni utakmice čekaju u Rovinju, a ne u Škotskoj.

- Mi nismo turistička grupa, ljudi misle, pa dobro, promijeniš hotel, tu otkažeš, ovdje rezerviraš, to ne funkcionira tako. To je dugo razdoblje i puno ljudi, ne trebamo samo sobe za spavanje, restoranski prostor, trebamo skladišta, restoranski prostor..., dodaje Olivari. 

Iva Olivari, team menadžerica Vatrenih

Iva Olivari, team menadžerica Vatrenih

Foto: HTV / HRT

Hrvatska trenira na terenu NK Rovinja gdje trening kamp. Sve je ograđeno zaštitnom ogradom, toga nije bilo u prvom dijelu priprema, to služi da se malo Vatreni zatvore od drugih ljudi. 

- Da bi se izbjeglo da ne ide cijela ekipa u izolaciju, ako je netko pozitivan, potrebno je raditi provjere unazad 72 sata, potrebno je foto dokumentacijom dokazati da se svega pridržavamo i da se držimo svih protokola, kaže dr. Eduard Rod, liječnik reprezentacije. 

Poručio je da je cijeli stožer procijepljen i da vrlo mali broj igrača nije procijepljen, a da nisu preboljeli Covid. 

Navijači su posebna priča.

- Trenutno je u opticaju odnosno u vlasništvu hrvatskih navijača oko 2.220 ulaznica za London i nešto manje od 2 tisuće ulaznica za svaku od utakmica u Glasgowu, istaknuo je HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac, dodajući da su cijene ulaznica 50, 125 i 185 eura, a radi se o utakmicama u skupini. 

Prođe li Hrvatska dalje, svejedno je gdje će se igrati, ističe Olivari, dodajući da su charter zakupili i da može letjeti bilo gdje. 

Ostatak pogledajte u prilogu Edina Mahmuljina

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!