20:45 / 25.06.2021.

Autor: K.L./EUROPEO/HRT

Carević: Teško je igrati protiv Španjolske ako te ubaci u svoju "mašinu"

Mario Carević

Mario Carević

Foto: Europeo / HTV

Uoči nastavka Europskog nogometnog prvenstva i osmine finala, stručni komentatori HRT-a Anton Samovojska i Mario Carević komentirali su u emisiji Europeo parove te stanje u hrvatskoj reprezentaciji.

- Ostale su najbolje reprezentacije, veselimo se osmini finala. Nažalost, neki od favorita će ispasti jer igraju međusobno, ali bit će sve zanimljivo popratiti, rekao je Carević.

- Sada više nema slabih suparnika, mogu se slučajno dogoditi nekakve stvari, kao što se nama u Rusiji 2018. godine, kada smo očekivali Španjolsku, a dobijemo Rusiju. Došlo je do mnogih susreta favorita već u osmini finala, a za to su "krivi" rezultati u grupi, rekao je Samovojska te dodao:

- Sada nam se dogodila ista stvar kao i 2016. godine. U 92. minuti imali smo željenog suparnika iz druge skupine, Švedsku, ali tad su oni zabili gol Poljskoj i dobili smo Španjolce, objasnio je komentator HRT-a.

Carević se nadao da ćemo igrati protiv Švedske, a ne Španjolske.

- Nadao sam se do zadnje sekunde da ćemo dobiti Švedsku, iako Španjolci ne briljiraju, Švedska je za nas u ovom trenutku ipak lakši suparnik. Ipak, ne sumnjam da ćemo mi svejedno proći, dodao je.  

Borna Barišić mogao bi se naći u prvih 11 u dvoboju sa Španjolcima nakon što je zaliječio ozljedu.

- Može dati puno reprezentaciji, šteta te njegove ozljede prvenstva. Ali, možda bude i u početnih 11, ako će Gvardiol igrati na stoperskoj poziciji. Ne znam sad da li je pametno s tako mladim igračem koji igra na vrhunskoj razini, da ga se sad šalta na drugu poziciju, ali ako će igrati Barišić, on može dati puno, napredovao je u Rangersima, siguran je u obrani i ima dobar centaršut, rekao je Carević. 

Samovojska je pohvalio Matea Kovačića koji igra odličan Euro.

- Kovačić je odličan i bila je ta jedna njegova izjava koja je meni napunila srce, kad je rekao čovjek: "Više mi se vjeruje." Naravno da je to jedan od razloga zašto igra bolje jer to je ono što je igraču strahovito potrebno. Da vjeruje sam u sebe, ali i da drugi vjeruju u njega. Kovačić igra odlično. Jedan španjolski novinar nazvao je Kovačića Modrićevog štitonošom, kazao je Samovojska.

Hrvatska bi morala spriječiti Španjolce da igraju svoju igru.    

- Imat ćemo poticaj s navijačima na tribinama, ali važno je da dobro taktički pripremimo utakmicu i da se nametnemo njima. Ako te Španjolci ubace u mašinu i svojim posjedom izdominiraju, teško je protiv njih igrati. Imaju posjed, nemaju možda previše šansi, ali jako su opasni i dominantni, zaključio je Carević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!