Barišić o Škotima: Gledaju nas kao državu koja je bila druga na svijetu

21.06.2021.

20:42

Autor: T.D./HRT

Borna Barišić

Borna Barišić

Foto: Europeo / HRT

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Barišić dobro poznaje škotski nogomet jer nastupa za Rangerse koji su ove sezone osvojili naslov u domaćem prvenstvu. 

Borna Barišić je rekao kako je zadovoljan prošlom sezonom u Rangersu, ali i životom te utakmicama na Euru u Glasgowu.

- Naravno da me veseli, ipak sam tamo već tri godine proveo. Kad igraš u hajdemo reći svojem gradu, što za mene Glasgow jest, poslije Osijeka, naravno da je dobar osjećaj. Fenomenalna je bila sezona u Rangersima. Naš je cilj bio osvojiti prvenstvo. Mi smo ga osvojili i to mogu reći u stilu. Stvarno nismo imali nijedan poraz. Tako da što se toga tiče, ostvarili smo što smo htjeli. Moj učinak je bio odličan, zadovoljan sam sezonom, rekao je.

Istaknuo je kako je Europsko prvenstvo veliko natjecanje.

- Nešto posebno, malo drugačije pošto se igra u više zemalja. Automatski drugačije. Ostali smo tu u Rovinju i putujemo, ali mislim da ovaj cjelokupni osjećaj je nešto posebno, pogotovo kad smo se približili Londonu, približiš se utakmici i doživiš to još više.

Vatreni u očima Škota

- Oni nas gledaju kao državu koja je bila druga na svijetu i imaju jako veliko poštovanje prema nama. Imaju tu privrženost reprezentaciji, što se tiče sličnosti s nama. Dosta su nacionalno nastrojeni. Jako su dobri ljudi, dragi su i uvijek su tu da ti pomognu, rekao je.

Rekao je kako je Glasgow predivan grad. Jedino ima zamjerke na vrijeme jer često pada kiša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!