11:14 / 22.06.2021.

Autor: I.L./Hina

Allianz Arena ipak neće biti u duginim bojama

Allianz Arena, München

Allianz Arena, München

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

UEFA je u utorak odbila prijedlog grada Münchena da osvijetli stadion Allianz Arenu u duginim bojama, zaštitnim znakom LGBT zajednice, za utakmicu Europskog prvenstva između Njemačke i Mađarske koja je na rasporedu u srijedu, a u znak prosvjeda protiv zakon izglasanog u mađarskom parlamentu.

Na temelju svog statusa UEFA je politički i vjerski neutralna organizacija, pojašnjava europska krovna nogometna organizacija.

- S obzirom na politički kontekst tog zahtjeva - poruku koja cilja odluku koju je donio mađarski parlament - UEFA treba odbiti taj zahtjev, dodaje se u priopćenju.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter rekao je da želi osvijetliti stadion u duginim bojama u znak prosvjeda protiv novog zakona u Mađarskoj koji zabranjuje širenje sadržaja u školama za koje se smatra da promiču homoseksualnost i promjenu spola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!