19:27 / 31.03.2022.

Autor: A.M./Hina

Ždrijeb skupina finalnog turnira Davis Cupa 26. travnja

Teniski reket

Teniski reket

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Ždrijeb skupina ovogodišnjeg izdanja finalnog turnira Davis Cupa, koji je prvotno najavljen za 31. ožujka, bit će održan 26. travnja u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Nakon što su prošlogodišnji pobjednici Rusi izbačeni iz natjecanja zbog agresije na Ukrajinu, za prvog nositelja je postavljena reprezentacija Hrvatske koja je bila finalist 2021., a uz naše tenisače u prvu jakosnu skupinu uvršteni su Španjolska, Francuska i SAD. U drugoj su Njemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija, u trećoj Kazahstan, Belgija, Srbija i Argentina, a u četvrtom Švedska, Australija, Nizozemska i Južna Koreja.


U četvrtak je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu održan ždrijeb za Prvu i Drugu svjetsku skupinu, a spomenuti mečevi su na rasporedu u terminu od 16. do 18. rujna.


Pobjednici mečeva iz Prve svjetske skupine plasirat će se u kvalifikacije za finalni turnir Davis Cupa 2023.

Prva svjetska skupina: Austrija - Pakistan, Kolumbija - Turska, Izrael - Češka, Uzbekistan - Japan, Ekvador - Švicarska, Peru - Čile, Portugal - Brazil, Norveška - Indija, Ukrajina - Mađarska, Slovačka - Rumunjska, Finska - Novi Zeland, Bosna i Hercegovina - Meksiko.


Druga svjetska skupina: Urugvaj - Kina, Libanon - Monako, Litva - Egipat, Tajland - Bolivija, Tajvan - Hong Kong, Slovenija - Estonija, Tunis - Grčka, Salvador - Danska, Poljska - Indonezija, Bugarska - JAR, Barbados - Irska, Latvija - Dominikanska Republika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!