"Zašto bi se trebao raditi izuzetak za Đokovića? Jer ima milijune dolara?"

10.10.2022.

11:48

Autor: I.Ž.K./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Pavel Mikheyev / REUTERS

Novak Đoković u siječnju je deportiran iz Australije nakon što mu je poništena viza te je dobio trogodišnju zabranu ulaska u zemlju. No, ipak postoji mogućnost da australska vlada ukine tu zabranu.

Naime, u međuvremenu je u Australiji došlo do smjene vlasti te je ukinuto strogo pravilo kojim se od putnika prilikom ulaska u zemlju traži dokaz o cijepljenju. Bivši svjetski broj jedan pokazao je interes za igranje sljedeće godine na prvom Grand Slam turniru sezone te se nagađa da bi ipak mogao zaigrati u Melbourneu.

Bivša australska ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews, koja je tu dužnost obnašala kada je Đoković deportiran, smatra da ne bi trebalo raditi izuzetak u njegovu slučaju te se i dalje oštro protivi ulasku srpskog tenisača u zemlju.

- Onda bi se mogli pojaviti i drugi ljudi kojima su u sličnim okolnostima ukinute vize. Ako se sada napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje što će imigracijski ured napraviti s ostalima koji su u sličnoj situaciji, rekla je Andrews u razgovoru za ABC Radio Melbourne. 

- Bila bi pljuska u lice svima u Australiji koji su napravili pravu stvar i cijepili se protiv koronavirusa ako se Đokoviću odjednom dopusti ulazak u zemlju, samo zato što je visokorangirani tenisač s milijunima dolara. Ne bi trebalo za njega vrijediti jedno pravilo, a za ostale drugo, poručila je Andrews.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!