WTA završnica ove godine u Teksasu

07.09.2022.

12:33

Autor: A.M./Hina

default error photo

Izdanje WTA završnice 2022. održat će se u Fort Worthu u Teksasu od 31. listopada do 7. studenog pod jednogodišnjim ugovorom, objavila je u srijedu krovna organizacija ženskog tenisa.

Završni turnir sezone za tenisačice vraća se tako u Sjedinjene Države nakon 17 godina.


Prošlogodišnji turnir održan je u Guadalajari u Meksiku umjesto u Shenzhenu u Kini nakon što je WTA uklonila azijske turnire iz svog kalendara zbog pandemije COVID-19.


Turnir se trebao vratiti u Shenzhen od 2022. do 2030., no WTA je tada suspendirala turnire u Kini zbog zabrinutosti oko tretmana bivše prve tenisačice svijeta u parovima Peng Shuai.


- Dickies Arena i grad Fort Worth imaju dokazanu reputaciju domaćinstva svjetskih sportskih i zabavnih događaja, rekao je Steve Simon, predsjednik i izvršni direktor WTA-e.


- Uzbuđeni smo što vraćamo vrhunski WTA turnir u Sjedinjene Države po prvi put od 2005. godine


Turnir se održavao u Los Angelesu od 2002. do 2005. godine, a nakon toga domaćini su mu bili Madrid, Doha, Istanbul i Singapur.


Kina ove godine nije ugostila ni jedan teniski turnir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!