11:36 / 07.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Wimbledon zbog otkazivanja od osiguranja zaradio 114 milijuna eura

Logo Wimbledona (Foto:  REUTERS/Hannah McKay/File Photo)

Logo Wimbledona (Foto: REUTERS/Hannah McKay/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Wimbledon je jedan od 34 teniska turnira koji su otkazani zbog pandemije koronavirusa, ali i jedini koji će dobiti nešto novca.
Wimbledon je jedan od 34 teniska turnira koji su otkazani zbog pandemije koronavirusa, ali i jedini koji će dobiti nešto novca i to od osiguravajućeg društva zahvaljući osiguranju od pandemije.
Naime, All England Club je u svoje osiguranje uključio i slučaj pandemije još 2003. godine, kada je svijetu prijetio SARS, pa će sada dobiti 114 milijuna eura. Svake su godine za osiguranje od pandemije morali plaćati 1,7 milijuna eura, piše britanski dnevnik "The Times".
Druga dva Grand Slam turnira - Roland Garros koji se zbog pandemije s kraja svibnja prebacio na rujan i US Open, koji je zakazan za kraj kolovoza - nemaju slično osiguranje pa im prijeti financijski gubitak od 250 milijuna eura u slučaju otkaza.
 All England Cluba (AELT) je objavio da će dio iznosa osiguranja - točnije 23 milijuna eura - raspodijeliti klubovima, turnirima, sucima, igračima i drugima koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!