13:52 / 31.03.2020.

Autor: A.M:/Hina

Wimbledon prvi put nakon Drugog svjetskog rata neće biti održan?

Amerikanka Cori Gauff u Wimbledonu prošle godine (Foto: REUTERS/Toby Melville/File Photo)

Amerikanka Cori Gauff u Wimbledonu prošle godine (Foto: REUTERS/Toby Melville/File Photo)

Foto: - / REUTERS

U tijeku je serija kriznih sastanaka na kojima će biti odlučeno hoće li ove godine biti održan najslavniji teniski turnir u svijetu, onaj na travi All England Cluba u Wimbledonu.
U tijeku je serija kriznih sastanaka na kojima će biti odlučeno hoće li ove godine biti održan najslavniji teniski turnir u svijetu, onaj na travi All England Cluba u Wimbledonu. Prema vijestima koje stižu s mnogih strana povezanih s odlukom, čini se kako se po prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Wimbledonu neće igrati, javlja britanski BBC.
Wimbledon bi prema originalnom teniskom kalendaru trebao započeti 29. lipnja, a Roland Garros koji je trebao biti održan krajem svibnja i početkom lipnja, već je premješten za kraj rujna.
- Svi čekamo tu odluku. To je sljedeći veliki događaj koji je još uvijek u teniskom kalendaru, izjavio je za BBC Radio 4 britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Murray.
Prema saznanjima BBC-ja odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajednički će u sljedećih 48 sati donijeti Birtanska teniska udruga (LTA), Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA).
Zašto se ne razmišlja o mogućoj odgodi i premještanju turnira u neki drugi turnir, pokušao je pojasniti Jamie Murray.
- Teško je micati turnir, jer iza Wimbledona su turniri koji su još uvijek u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge faktore kao što je dnevna svjetlost. Sa svakim novim tjednom dani su sve kraći, a u Wimbledonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset navečer.
U All England Clubu su uvjereni da neće imati problema s povratom novca onima koji su već kupili svoje ulaznice.
Prema sadašnjoj odluci vodećih teniskih organizacija svi su turniri otkazani do 7. lipnja, a nova odluka bi taj rok produžila najmanje do 13. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!