Wilander kritizirao ponašanje Kyrgiosa i Tsitsipasa

04.07.2022.

08:48

Autor: HRT/Hina

Australia's Nick Kyrgios with Greece's Stefanos Tsitsipas

Australia's Nick Kyrgios with Greece's Stefanos Tsitsipas

Foto: /Hannah Mckay / REUTERS

Legendarni švedski tenisač i sedmerostruki osvajač Grand Slam turnira Mats Wilander (57) kritizirao je ponašanje Nicka Kyrgiosa i Stefanosa Tsitsipasa u njihovom međusobnom okršaju u Wimbledonu pozvavši suce na strože suđenje.

Kyrgios je u susretu 3. kola pobijedio Tsitsipasa sa 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6 (7), međutim naelektrizirani dvoboj je prijetio izmicanju kontrole.


Australac je bio upozoren zbog psovanja, dok je Tsitsipas u jednom trenutku izgubio kontrolu te pokušao pogoditi lopticom svog suparnika, no umalo je pogodio jednog navijača.


Tsitsipas je svog suparnika opisao kapo "nasilnika" sa "zlobnom stranom" karaktera, dok je Australac odgovorio Grku kako je ima ozbiljne probleme i da je "mekan". Kyrgios je kažnjen sa 4.000 dolara, dok će Tsitsipas platiti 10.000 dolara jer je u ljutnji udario tenisku lopticu.


- Je li zabavno? Da. Je li za poštovanje? Ne, rekao je Wilander za Eurosport.


- Nikad nisam vidio nešto slično. Nisam siguran želim li ponovno vidjeti tako nešto. Tenis želimo promovirati kao nešto inspirativno, obrazovno, ali možda je ovo što ljudi žele vidjeti. Nisam siguran da sam veliki obožavatelj onoga što se događa da budem iskren, poručio je.


Bivši španjolski tenisač Alex Corretja poručio je kako suci moraju biti stroži.


- Treba postojati poštovanje između igrača i suca. Sudac mora reći: 'Ja sam šef i ne možete samo raditi i govoriti što god želite, kazao je 48-godišnji Španjolac.


U travnju je ATP upozorilo igrače u internoj bilješci da je dužnosnicima naloženo da zauzmu stroži stav protiv nedoličnog ponašanja na terenu, dok će kodeks ponašanja za takva kršenja također biti revidiran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!