20:41 / 25.05.2020.

Autor: Mirna Zidarić/Žana Ljuština/I.Ž.K./TVD/HRT

Vrhunski teniski spektakl u lipnju u Zadru

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević

Foto: - / -

Humanitarni teniski turnir u sklopu Adria Toura održat će se na Višnjiku 20. i 21. lipnja.
Kao što je ekskluzivno u našem Dnevniku Goran Ivanišević početkom mjeseca najavio regionalne turnire u organizaciji Novaka Đokovića, ovog je vikenda stigla i potvrda.

Potkraj lipnja slavna teniska imena iz svjetskog vrha poput samog Đokovića, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Marina Čilića, Borne Ćorića te ostalih iz regije okupit će se u Zadru gdje već danima formu brusi i dio hrvatske Davis cup reprezentacije.

Čilić i Ćorić potvrdili sudjelovanje na Đokovićevu turniru

Đoković okuplja tenisače na Adria Touru, igrat će se i u Zadru

Humanitarni teniski turnir u sklopu Adria Toura održat će se na Višnjiku 20. i 21. lipnja. Organizator natjecanja prvi je igrač svijeta Novak Đoković, uz Hrvatski teniski savez i Gorana Ivaniševića. Zadar tako očekuje vrhunski teniski događaj u koji mnogi nisu vjerovali.

- Osam tenisača, dvije grupe po četiri, svatko sa svakim u grupi, a pobjednik igra finale, kao Masters. Igra se do četiri na dva dobijena seta. Publika? Ne znam koliko jer ne znam kakve će biti mjere, ima još mjesec dana do tada, izjavio je Ivanišević.

- To je jedna velika promocija Zadra, tim više što su zbog koronavirusa sva sportska događanja stala, tako da će ovaj event pratiti cijjeli svijet, rekao je direktor SC-a Višnjik Denis Karlović.

Na turniru bi trebao nastupiti i Borna Ćorić. Zadarski teren dobro mu je poznat jer već tjedan dana s Davis Cup reprezentacijom ovdje vrijedno trenira.

- Stvarno su toliko dobri uvjeti, toliko mi se sviđa, u Zadru sam kao doma zato smo i odlučuli malo produžiti, rekao je Ćorić.

Zadar, koji se dokazao kao grad košarke, zahvaljujući novouređenom teniskom centru na Višnjiku, lagano postaje grad vrhunskog tenisa

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!