08:29 / 06.04.2020.

Autor: Željka Živković/DJH/HRT

Vekić i Seligman o životu sportaša u doba koronavirusa

-

-

Foto: - / -

Svakodnevica se zbog pandemije koronavirusa promijenila i sportašima.

Svakodnevica se zbog pandemije koronavirusa promijenila i sportašima. O novim režimima treninga i svakodnevnim stvarima u Dobro jutro, Hrvatska govorili su iz Osijeka tenisačica Donna Vekić i gimnastičar Robert Seligman.  

- Svi su se životi potpuno promijenili, tako i nama sportašima. Moramo biti kod kuće, otkazani su svi turniri i natjecanja tako da je i šok za nas, rekla je Vekić koja je zatim opisala kako joj izgleda dan:

- Iskreno, budim se malo kasnije nego u 7 ujutro. Naspavam se i popijem kavu pa treniram ili kod kuće ili odem trčati van. Zatim učim francuski, kuham i šetam psa te provodim vrijeme s obitelji.

Svi teniski turniri su ili odgođeni do 13. srpnja ili otkazani, a sigurno se neće ove godine održati prestižni turnir na travi - treći Grand Slam sezone Wimbledon.

- Bila sam dobro dok nije otkazan Wimbledon, to me potreslo i bila sam tužna. To mi je najdraži Grand Slam i turnir, ali što je tu je. Moramo se prilagoditi svi, svima je isto. Treba biti što pozitivniji i okupirati si svoje vrijeme, rekla je Vekić.

- Puno trčim, malo radim jogu i pilates, neke stvari koje inače nisu dio mog svakodnevnog treninga. Uživam u kuhanju, pokušavam napraviti zdravije verzije svojih najdražih deserta, dodaje 24. tenisačica svijeta.

Robert Seligman je trenutačno u procesu rehabilitacije jer je početkom sezone zadobio ozljedu. Kako sam kaže, u najboljem trenutku, kad je sve stalo.

- Iznimno je teško jer nismo navikli biti kod kuće, nismo navikli ne trenirati po nekoliko sati svaki dan. Najvažnije je ostati psihološki stabilan, vjerovati da će sve ovo proći, vjerovati u sebe da ćemo se svi vratiti u formu u kakvoj smo bili prije ove krize. Na kraju godine vjerujem da će krenuti sva natjecanja, bit će teško, bit će ozljeda, ali vjerujem da ćemo se snaći i pronaći stari ritam.

Malo duže spavam pa odlazim na jedan trening, u procesu sam rehabilitacije, poslije loma prsta početkom sezone. Nije mi ova situacija zato teško pala, u najboljem trenutku sam se ozlijedio kad je sve stao. Nisu treninzi kakvi bi trebali biti, sam sam tamo, odlazim na jedan sat kako bi se razgibao i ostao u kakvoj-takvoj formi. Podižem formu kondicionim vježbama i trčim, rekao je Seligman koji je sudjelovao u izazovu na društvenim mrežama kojeg je pokrenuo Aljoša Vojnović - izazov u kojem je potrebno trčati pet kilometara u stanu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!