Vekić i Ćorić najavili spektakl u Osijeku, prijenos u nedjelju na HTV-u

01.06.2020.

09:07

Autor: A.M./HRT

default error photo
Mladi tenisači Borna Ćorić i Donna Vekić gostovali su uoči humanitarnog teniskog turnira "Hrvatski premier tenis" u Osijeku u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
Mladi tenisači Borna Ćorić i Donna Vekić gostovali su uoči humanitarnog teniskog turnira "Hrvatski premier tenis" u Osijeku u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Objasnili su više o turniru, ali i o tome kako su "preživjeli" stanku zbog korone i što općenito slijedi u svijetu tenisa.

- Ideja (za turnir, op.a.) je došla u početnim tjednima korone, kad smo svi bili doma, iz neke ludosti jer su svi turniri bili otkazani. U organizaciji sudjeluje cijela obitelj, najviše ja i tata. Odmah sam zvala Bornu i Marina (Čilića, op.a.), a oni su odmah pristali, ideja ne bi imala smisla da nisu, pa im hvala na tome, rekla je Donna.

Na turniru će sudjelovati osam muškaraca i osam žena te četiri legende.

- Bit će četiri tima po pet igrača, igrat će svatko protiv svakoga, a dva najbolja tima u nedjelju. Bit će Marin Čilić, Ana Konjuh, Iva Majoli, Goran Ivanišević, rekla je Donna Vekić.

Ćorić je opisao širu situaciju u tenisu.

- To su zasad sve neke ekshibicije. Nema tenisa prije 1. kolovoza,  a svi govore da ga neće biti prije 1. rujna, no zadnjih dana ta slika je dosta bolja, prije par dana mislio sam da sigurno neće biti tenisa do kraja godine, kaže Borna.

- Bilo je raznih ideja, ali nitko još nije donio definitivnu odluku kad ćemo krenuti, dodala je Vekić.

Turnir u Osijeku je humanitaran na dva načina.

- Prvi način je da će nagradni novac, 100.000 kuna ići za KBC Osijek, a drugi je dio koji će se tijekom prijenosa na HTV-u u nedjelju pozivom moći donirati hrvatskim znanstvenicima u borbi protiv koronavirusa. Na taj isti broj moći će se donirati od četvrtka do subote.

Hoće li biti publike?

- Nažalost neće, kad smo to počeli organizirati nije bilo govora o publici, a sad je situacija malo drugačija, ali je kasno to mijenjati, objasnila je Donna.

Cijeli razgovor s Ćorićem i Vekić pogledajte u videu.

Prijenos spektakla iz Osijeka na Drugom programu Hrvatske televizije počinje u 16 sati u nedjelju, 7. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!