Uspješna tenisačica i poduzetnica, a tek joj je 14 godina

12.03.2021.

10:05

Autor: Kod nas doma/HTV

Mlada sportašica Nera

Mlada sportašica Nera

Foto: Kod nas doma / HRT

Sa samo 14 godina, Nera Tešankić već je uspješna tenisačica i poduzetnica.

Jedan vojnik koji ispunjava sve zadatke koje ste joj pripremili, čak i više od toga – dovede vas u situaciju da jednostavno niste dovoljno pripremljeni za rad s njom, kaže njezin teniski trener, Domagoj Wagner.

Nera je u teniskom klubu Olimpija Osijek od svoje šeste godine – aktualna je viceprvakinja dvoranskog prvenstva Hrvatske i prvakinja u parovima.

- Nisu svi treninzi uvijek super i lagani – nekad se iživciram. U 8 ujutro imam trening, nakon toga žurim u školu, poslije škole opet imam trening – ili tenis ili kondicijski trening. Uvijek sve stignem, jer kad radim ono što volim to mi nije teško, a pronađem vremena i za druženje s prijateljima, kaže Nera.

Njezina majka, Sandra Glumac Tešankić, za svoju kćer ima samo riječi hvale.

- Stvarno ne znam odakle joj sve te ideje, nikad ne miruje i nije besposlena. Svoje slobodno vrijeme uvijek iskoristi da nešto napravi i bude učinkovita – bilo da je to izrada planera, personaliziranih čestitki, ili sport, ona je uvijek za to. Kad ju nešto pitate, uvijek će reći 'da, može', kaže Sandra.

U dobroj organizaciji, Neri pomažu i planeri koje sama izrađuje.

- Planere sam prvo počela izrađivati za sebe, da si pomognem u organizaciji vremena, objašnjava Nera i dodaje kako izrada svakog planera prvo počinje s idejom:

- Prvo smislim teme za svaki mjesec, nakon toga ih skiciram – to je i najteži dio posla, a onda slijedi crtanje, koje je puno lakše i zabavnije. Nakon što je cijeli nacrtan, planer ide na skeniranje, pa zatim na printanje i uvezivanje.

Nera skoro sve materijale naručuje iz inozemstva, a planere radi na engleskom jeziku kako bi se svidjeli i bili dostupni i kupcima izvan Hrvatske koji ju prate na njezinom YouTube kanalu i Instagramu.

- Na kraju se to puno ljudi svidjelo, i svi su željeli kupiti i imati taj planer, s osmijehom priča Nera.

- Veliko je zadovoljstvo i sreća imati takvo dijete. Kad vidiš da uživa u onome što radi, jednostavno te tjera da joj ponudiš sve što možeš – dokle god u tome uživa, zaključuje njezina majka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!