Upoznajte Antoniju Ružić, europsku prvakinju u tenisu!

15.08.2021.

20:28

Autor: Mladen Šarić/Sport/Dnevnik/I.Ž.K./HRT

Antonia Ružić

Antonia Ružić

Foto: HTV / HRT

Hrvatska prvi put ima europsku prvakinju u tenisu u konkurenciji do 18 godina. Riječ je o Antoniji Ružić, mladoj tenisačici iz međimurskog naselja Orehovice, djevojci koja je prije tri godine proglašena i najboljom europskom tenisačicom u konkurenciji do 16 godina.

Antonia je prva Hrvatica s europskom krunom u singlu i pridružila se velikim teniskim imenima koja su u prošlosti osvajala ovaj turnir - od Lendla i Moye u muškoj do Kurnjikove i Martinez u ženskoj konkurenciji.

- Bilo je puno žrtvovanja, i tenisa i  škole, prijatelja i izlazaka, ali mislim da se na kraju sve isplatilo i došlo na svoje. Super je osjećaj, ali ide se dalje, ne staje se i vjerujem da će biti još puno toga u budućnosti, rekla je Antonia Ružić.

Antonia je iznimno talentirana, radišna i uporna djevojka.

- Antonia je vrijedna cura koja predano radi već 13-14 godina, svakodnevno trenira i mislim da je to ključni razlog za ovaj uspjeh, kaže Antonijin trener Tomislav Hublin.

Otac je bio uspješan sportaš, stariji brat Leon osvojio je državno prvenstvo u gimnastici, mlađa sestra Lea također je odlična gimnastičarka.

- Dan mi se sastoji od vožnje na treninge, dolaske i odlaske. Ako imaš takav nekakav projekt, moraš živjeti za to, cijela obitelj i sestra i brat i majka stvarno smo puno uz nju i dajemo joj punu podršku, rekao je Antonijin otac Alen Ružić.

Na Tonkine uspjehe posebno su ponosni u čakovečkom Teniskom klubu "Franjo Punčec" čija je članica.

- To je jedan od najvećih uspjeha kako kluba tako i juniorskog tenisa u Hrvatskoj. Antoniji je to potvrda da je na dobrom putu i da se može nositi s najboljima na svijetu, izjavio je Josip Sabolek, predsjednik TK "Franjo Punčec".

- Ja bih kao i svaki tenisač željela biti broj jedan i osvojiti Grand Slam, ali korak po korak, Top 100 je dobar cilj, a dalje ćemo vidjeti, izjavila je europska prvakinja Antonia Ružić, koju sljedeće nedjelje čeka novi izazov - austrijski profesionalni turnir s nagradom od 15 tisuća dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!