Ultimatum Novaku Đokoviću: Cijepi se ili nećeš igrati na Australian Openu

04.10.2021.

21:34

Autor: M.M./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Asanka Brendon Ratnayake / Reuters

Novaka Đokovića samo jedna pobjeda dijeli od rekordne 21. Grand Slam pobjede, ali Đoković možda neće imati priliku to ostvariti na Australian Openu koji je na rasporedu u siječnju. Ne, osim ako prvi tenisač svijeta ne promijeni svoj stav o cijepljenju protiv Covida-19.

Premijer australske države Victorije Daniel Andrews poručio je Đokoviću da se cijepi ili neće igrati na Australian Openu.

- Te titule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da kažeš da si primio prvu dozu i drugu dozu, poručio je Andrews.

Tijekom Serbia Opena Đoković je rekao kako se nada da cjepiva protiv Covid-19 neće biti obavezna za tenisače. Inzistirao je i na tome da neće otkriti hoće li se u budućnosti cijepiti.

- Ne želim biti označen kao netko tko je protiv ili tko je za cjepiva. Neću odgovoriti na pitanje ... i nadam se da će to svi poštovati, rekao je prvi tenisač svijeta, dodavši kako vjeruje u slobodu izbora. 

Đoković je prošle godine bio pozitivan na koronavirus nakon teniskog turnira Adria Tour u Zadru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!