12:40 / 28.05.2020.

Autor: K.L./Hina

U Roland Garrosu žele gledatelje na tribinama

Foto:  REUTERS/Charles Platiau

Foto: REUTERS/Charles Platiau

Foto: - / REUTERS

Pariški Grand Slam bi trebao započeti 20. rujna.
Poboljšanje situacije oko epidemije koronavirusa organizatore Roland Garrosa ispunjava optimizmom. Ne razmišljaju više o tome hoće li se rujanski teniski turnir održati ili ne, već hoće li ga moći izvesti s gledateljima.

U Roland Garrosu vjeruju da postoji velika vjerojatnost da će i ljubitelji ovog sporta naći mjesto na tribinama, ali uz pridržavanje pravila društvene distance.

- Ne želimo turnir s praznim tribinama. Siguran sam da će na tribinama biti gledatelja, koliko ih može biti, kazao je generalni direktor Francuskog teniskog saveza (FFT) Jean-Francois Vilotte.

FFT je već osnovao radnu skupinu koja uključuje predstavnike ministarstava sporta i vanjskih poslova, zdravstvene vlasti, kao i čelnike Roland Garrosa.

- Cilj je imati gledatelje, ako će nam biti dozvoljeno. Međutim, turnir možemo organizirati i iza zatvorenih vrata, dodao je Vilotte.

Pariški Grand Slam bi trebao započeti 20. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!